LabMagister Diagnosztikai Labor    
Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat

Időpont foglalás ondóból történő vizsgálatokhoz

1 Tájékoztató 2 Válasszon vizsgálatot! 3 Válasszon időpontot! 4 Adja meg az adatait!

  Kérjük, olvassa el figyelmesen alábbi tájékoztatónkat!

A mintaadással kapcsolatos tájékoztató

AMENNYIBEN A KÍVÁNT NAPON NEM TALÁL SZABAD IDŐPONTOT, DE FELTÉTLEN AZNAP SZERETNÉ A VIZSGÁLATOT ELVÉGEZTETNI, KÉREM, HÍVJON MINKET TELEFONON! 06-1-890-9099 VAGY Dr. Mikus Endre 30-2793338
 
Fizetési feltételek/elállás
A vizsgálatok megrendelésével szerződés jön létre Ön (a továbbiakban: Megrendelő) és a LabMagister Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) között. Megrendelő a vizsgálatok megrendelésével tudomásul veszi, hogy azok elvégeztetése fizetési kötelezettséget von maga után. A Szolgáltató kizárólag olyan vizsgálatok leleteit adja ki, melyek vizsgálati díja, a mintaátadást követően (Megrendelőt beazonosítható módon) beérkezett a Szolgáltató bankszámla számára (K&H Bank IBAN számlaszám HU98 1040 1213 5052 6555 5374 1009). Tekintve, hogy a Szolgáltató a minták analízisét, azok átvételét követően, rövid időn belül elkezdi, ezért a minta átadását követően a vizsgálati igény visszavonására lehetőség nincs. Amennyiben a megrendelt vizsgálatokból, a minta fiziológiástól eltérő volta miatt, nem lehetséges bizonyos vizsgálatokat elvégezni, a Szolgáltató ennek tényét jelzi a Megrendelő felé és a kimaradó vizsgálat(ok) árával csökkentett árat kéri átutalni.
 
FONTOS VÁLTOZÁS 2022.09.01.-től
Tekintettel a magas inflációra és a forint meghatározó valutákhoz viszonyított gyengülésére, az áraink előzetes meghirdetés nélkül is változhatnak. Ön minden esetben annyit fizet, amennyi a foglaláskori visszaigazoló lapon szerepel. Ezért nagyon fontos, hogy a viták elkerülése érdekében, a foglalásról kapott visszaigazolást a recepciónkon be tudja mutatni.

A foglalt időponttól és a vizsgálatok elvégeztetésétől a Megrendelő a minta átadásáig fizetési kötelezettség nélkül elállhat. Ennek ellenére kérjük kedves Megrendelőinket, hogy erről a mintaadás tervezett ideje előtt minimum 24 órával tájékoztassák a Szolgáltatót a 0618909099-es telefonszámon, vagy az info@labmagister.com email címre küldött e-maillel, hogy a megüresedett időpontot mások igénybe vehessék.
 

Leletkészítési és számlázási információk
A leleteket a mintaleadást követően 5 munkanapon belül adjuk ki. Kivételt képeznek ez alól a következő vizsgálatok, amelyek leletkiadása 21 napon belül történik: PMN elasztáz, IL-6 és IL-8 vizsgálat.A leletek elkészültéről értesítést küldünk a beteg által megadott e-mail címre. Taj szám ismeretében a lelet feltöltésre kerül az EESZT-be is. Kivételes kérésre, a leleteket titkosított PDF formájában is kiküldhetjük a beteg által megadott e-mail címre.
A vizsgálatok ellenértékéről minden esetben számlát állítunk ki, melyet szintén elektronikus formában juttatunk el a Megrendelőrészére a vizsgálat ellenértékének befizetését követően 1-2 héten belül. A számlán szereplő vevő nevét és címét a mintaleadáskor kérjük megadni. Ha egészségpénztári (EP) számlát kérnek, kérjük megadni az EP nevét, címét, a pénztártag nevét, TAJ számát és EP tagi azonosítóját. A számla ekiállítását követően, a vevő nevét utólag nem áll módunkban megváltoztatni. Ez azt is jelenti, hogy a magánszemély nevére kiállított számla helyett, későbbi igény felmerülése esetén, nem állítunk ki EP számlát, illetve fordítva.
 
Vizsgálat után megmaradt minta
Hivatkozva a "1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről" foglaltakról, amennyiben a 210/A §-ban foglaltak szerint kifejezetten nem tiltja meg, a laborvizsgálatok után a maradék mintát oktatási és/vagy kutatási célra felhasználhatjuk. Ezen mondattal, a 210/A § (2) pontjában foglalt informálási kötelezettségünknek teszünk eleget.
 
"210/A. § * (1) Azt az élő személyből eltávolított szervet, szövetet vagy emberből származó, diagnosztikai laboratóriumi vizsgálat után megmaradt biológiai anyagot – a DNS minta kivételével -, amely az eltávolítás céljának megvalósulását vagy meghiúsulását követően az eltávolítás céljára vagy az érintett személy érdekében más célra a továbbiakban már nem használható fel, az érintett személy vagy helyette a 16. § szerint nyilatkozattételre jogosult előzetesen írásban vagy írásképtelensége esetén szóban két tanú előtt megtett tiltakozó nyilatkozatának hiányában az egészségügyi intézmény – személyazonosításra véglegesen alkalmatlan módon – a diagnosztikai laboratóriumok számára előírt minőségbiztosítási követelményeknek való megfelelési, valamint kutatási és oktatási célból felhasználhatja.
 
(2) Az (1) bekezdés szerinti tiltakozó nyilatkozat lehetőségéről az érintett személyt előzetesen tájékoztatni kell. A tiltakozó nyilatkozatot vagy szóbeli nyilatkozat esetén az arról szóló feljegyzést az érintett személy egészségügyi dokumentációja részeként meg kell őrizni."

 

A mintadással kapcsolatos részletek
A vizsgálatok akkor adnak helyes eredményt, ha az ondó minta 3-5 nap önmegtartóztatás után kerül analízisre. A helyben adott minta minőségileg és szakmailag preferált. Különösen igaz ez a spermatogram/spermiogram vizsgálatokra. Kizárólag önkielégítéssel, direkt a mintaadó edénybe való ejakuláció az elfogadható.
DNS fragmentációs vizsgálat előtt, ha a kezelőorvosa más utasítást nem adott, inkább a 3 nap önmegtartóztatást válassza, mint az 5 napot. A 3 nap önmegtartóztatás megkezdése előtti 3 napban, lehetőleg, végezzen 2-3 ejakulációval végződő sexuális aktivitást, annak érdekében, hogy az ismételt ejakulációk következtében, a mellékherében raktározódó spermiumok minél inkább új spermiumokra cserélődjenek. Amennyiben tudott, hogy a DNS fragmentáltsági indexe általában magas, kezelőorvosa javasolhatja, hogy az önmegtartóztatási idő 3 napnál kevesebb legyen. A mintaadás során ne használjon síkosító anyagot, mert az szennyezheti az ondó mintát. Amennyiben otthonról hozza a mintát, a mintaadásnál ügyeljen a higiéniára és a mintatartó edény (steril vizeletgyűjtő edény) tetejének szivárgásmentes záródására. A mintatároló edényt lássa el azonosítóval (pl. név, TAJ szám). Továbbá célszerű a kért vizsgálatok nevét is felírni a tégelyre. Figyelem: a mintát ne helyezze hűtőszekrénybe, vagy tegye ki sugárzó hőnek, mert ezek a hatások súlyosan károsíthatják a spermiumokat. A mintát kérjük mobil telefontól is tartsa távol. Az otthoni mintaadás után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a mintáját a Szolgáltatóhoz. A szállítási hőmérséklet „szobahőmérséklet (20-25 °C)” legyen. A mintatároló edény oldalára írja fel a személyes adatait, amennyiben marad hely, a kért vizsgálatok rövidítését is! A mintát a Megrendelőn kívül más személy is leadhatja. Ne felejtse el elolvasni az adatvédelmi nyilatkozat szövegét, mert a vizsgálatok elvégzése ennek elfogadásához kötött.

Akár a mintaadás előtt, akár utána, kérdésével fordulhat a LabMagister Kft. munkatársaihoz, akik készséggel állnak a rendelkezésére (tel.: 0618909099; e-mail: info@labmagister.com).
Kérjük válassza ki, hogy melyik partnerünktől kapott beutalót hozzánk!
 
             
 
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Szolgáltatás színvonalával szembeni kifogással (reklamáció) a cég bármely elérhetőségén élhet. Adatvédelmi tájékoztató