LabMagister Diagnosztikai Labor    

Andrológiai és urológiai szakrendelés a LabMagisternél. Jelentkezés info@labmagister.com +36-1-8909099

Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat

Időpont foglalás ondóból történő vizsgálatokhoz

1 Tájékoztató 2 Válasszon vizsgálatot! 3 Válasszon időpontot! 4 Adja meg az adatait!

  Kérjük, olvassa el figyelmesen alábbi tájékoztatónkat!

A mintaadással kapcsolatos tájékoztató

Fizetési feltételek/elállás
A vizsgálatok megrendelésével szerződés jön létre Ön (a továbbiakban: Megrendelő) és a LabMagister Kft. (a továbbiakban: Szolgáltató) között. Megrendelő a vizsgálatok megrendelésével tudomásul veszi, hogy azok elvégeztetése fizetési kötelezettséget von maga után. A Szolgáltató kizárólag olyan vizsgálatok leleteit adja ki, melyek vizsgálati díja, a mintaátadást követően (Megrendelőt beazonosítható módon) beérkezett a Szolgáltató bankszámla számára (K&H Bank IBAN számlaszám HU98 1040 1213 5052 6555 5374 1009). Tekintve, hogy a Szolgáltató a minták analízisét, azok átvételét követően, rövid időn belül elkezdi, ezért a minta átadását követően a vizsgálati igény visszavonására lehetőség nincs. Amennyiben a megrendelt vizsgálatokból, a minta fiziológiástól eltérő volta miatt, nem lehetséges bizonyos vizsgálatokat elvégezni, a Szolgáltató ennek tényét jelzi a Megrendelő felé és a kimaradó vizsgálat(ok) árával csökkentett árat kéri átutalni.

A foglalt időponttól és a vizsgálatok elvégeztetésétől a Megrendelő a minta átadásáig fizetési kötelezettség nélkül elállhat. Ennek ellenére kérjük kedves Megrendelőinket, hogy erről a mintaadás tervezett ideje előtt minimum 24 órával tájékoztassák a Szolgáltatót a 0618909099-es telefonszámon, vagy az info@labmagister.com email címre küldött e-maillel, hogy a megüresedett időpontot mások igénybe vehessék.
 

Leletkészítési és számlázási információk
A leleteket a mintaleadást követően 5 munkanapon belül eljuttatjuk a Megrendelő által megadott e-mail címre, titkosított PDF formájában. Kivételt képeznek ez alól az alábbi vizsgálatok, amelyek leletkiadása 21 napon belül történik: PMN elasztáz, IL-6 és IL-8 vizsgálat.
A vizsgálatok ellenértékéről minden esetben számlát állítunk ki, melyet szintén elektronikus formában juttatunk el a Megrendelőrészére a vizsgálat ellenértékének befizetését követően 1-2 héten belül. A számlán szereplő vevő nevét és címét a mintaleadáskor kérjük megadni. Ha egészségpénztári (EP) számlát kérnek, kérjük megadni az EP nevét, címét, a pénztártag nevét, TAJ számát és EP tagi azonosítóját. A számla ekiállítását követően, a vevő nevét utólag nem áll módunkban megváltoztatni. Ez azt is jelenti, hogy a magánszemély nevére kiállított számla helyett, későbbi igény felmerülése esetén, nem állítunk ki EP számlát, illetve fordítva.
 

A mintadással kapcsolatos részletek
A vizsgálatok akkor adnak helyes eredményt, ha az ondó minta 3-5 nap önmegtartóztatás után kerül analízisre. A helyben adott minta minőségileg és szakmailag preferált. Különösen igaz ez a spermatogram/spermiogram vizsgálatokra. Kizárólag önkielégítéssel, direkt a mintaadó edénybe való ejakuláció az elfogadható. Ne használjon síkosító anyagot, mert az szennyezheti az ondó mintát. Amennyiben otthonról hozza a mintát, a mintaadásnál ügyeljen a higiéniára és a mintatartó edény (steril vizeletgyűjtő edény) tetejének szivárgásmentes záródására. A mintatároló edényt lássa el azonosítóval (pl. név, TAJ szám). Továbbá célszerű a kért vizsgálatok nevét is felírni a tégelyre. Figyelem: a mintát ne helyezze hűtőszekrénybe, vagy tegye ki sugárzó hőnek, mert ezek a hatások súlyosan károsíthatják a spermiumokat. A mintát kérjük mobil telefontól is tartsa távol. Az otthoni mintaadás után a lehető legrövidebb időn belül juttassa el a mintáját a Szolgáltatóhoz. A szállítási hőmérséklet „szobahőmérséklet” legyen. A mintát a Megrendelőn kívül más személy is leadhatja. Ne felejtse el elolvasni az adatvédelmi nyilatkozat szövegét, mert a vizsgálatok elvégzése ennek elfogadásához kötött.

Akár a mintaadás előtt, akár utána, kérdésével fordulhat a LabMagister Kft. munkatársaihoz, akik készséggel állnak a rendelkezésére (tel.: 0618909099; e-mail: info@labmagister.com).
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Adatvédelmi tájékoztató