LabMagister Diagnosztikai Labor    
Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat
Női meddőség Férfi meddőség COVID-19 Immunológia Egyéb Partnereink Áraink

Egyéb vizsgálatok

A Labmagister Labor számos, Magyarországon belül máshol nem elérhető vizsgálatokat is szolgáltat. Többek között D-vitamin kötőfehérje mérést, NAGALáz szint mérést, HIF-1a szint meghatározást stb…
Ezen kívül Urak számára egyéb urológiai/andrológiai vizsgálatokat is végzünk, melyek közvetett módon szintén a férfi meddőség okozói lehetnek.
NAGAlase szint mérés igény hiányában 2017.12.15.-étől határozatlan időre felfüggesztve
Egyéb andrológiai vizsgálatok
Egyéb vizsgálatok
A NAGAlas-t és a D-vitamin BP fehérjéket célszerű egymással párhuzamosan mérni ugyanazon vérmintából.
A D-vitamin transzportálásában szerepet játszó D vitamin binding protein (D-vitaminkötő fehérje, DVBP, GcMAF precursor) magas koncentrációban kering a vérben. A DVBP szállító feladatán kívül, elő alakja a GcMAF proteinnek, úgy is nevezik, hogy GcMAF-előalak (vagy: GcMAF precursor), amely protein aktiválja a makrofágokat, így ennek a fehérvérsejt csoportnak a vírus ölő és daganatsejt ölő kapacitása megnövekszik. Tehát minél magasabb a perifériás vérben a keringő DVBP, annál nagyobb a lehetőség, hogy a védekezésben szerepet játszó fehérje, GcMAF keletkezzen.
Sajnos a vírusok és a daganatsejtek termelnek egy enzimet (N-acetilgalactosamináz=NAGAlase), amely a DVBP-ről cukor oldalláncokat hasít le és ez által a DVBP-ből nem jön létre a GcMAF. Minél magasabb a NAGAlase mennyisége és/vagy az aktivitása, annál nagyobb az esély arra, hogy nem jön létre elég GcMAF a makrofágok aktiválásához. Tehát a vérben levő magas NAGAlase szint arra utal, hogy a szervezetben vírusfertőzés és/vagy malignus betegség van.
Az egészséges egyének esetében, a két tárgyalt protein vonatkozásában, a magas DVBP és alacsony NAGAlase szint az elvárt.
A LabMagister Kft. mindkét fehérje mérését végzi, és mindkettő esetében rendelkezik referencia tartománnyal, ahhoz, hogy az eredményeket az orvos értékelni tudja. Ezen két protein mérésénél is az a célszerű eljárás, ha a kezelések megkezdése előtt és a kezelés során rendszeresen ellenőrzik a proteinek szintjét.
Relatív Telomer hossz mérés (előzetes egyeztetés és szerződéskötés után) (fejlesztés alatt...)
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Szolgáltatás színvonalával szembeni kifogással (reklamáció) a cég bármely elérhetőségén élhet. Adatvédelmi tájékoztató