LabMagister Diagnosztikai Labor    

ÁRVÁLTOZÁS     Kérem szíves tudomásulvételét, hogy áraink 2022.07.01.-től emelkednek.

Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat
Női meddőség Férfi meddőség COVID-19 Immunológia Egyéb Partnereink Áraink

Egyéb vizsgálatok

A Labmagister Labor számos, Magyarországon belül máshol nem elérhető vizsgálatokat is szolgáltat. Többek között D-vitamin kötőfehérje mérést, NAGALáz szint mérést, HIF-1a szint meghatározást stb…
Ezen kívül Urak számára egyéb urológiai/andrológiai vizsgálatokat is végzünk, melyek közvetett módon szintén a férfi meddőség okozói lehetnek.
NAGAlase szint mérés igény hiányában 2017.12.15.-étől határozatlan időre felfüggesztve
Egyéb andrológiai vizsgálatok
Egyéb vizsgálatok
A C-vitamin antioxidáns molekula, mely elektron átadó képessége révén eliminálni képes a szervezetben jelen lévő szabadgyököket. Emellett számos biológiai folyamat (kollagén előállítása, izmok, inak karbantartása, stb…), ill. számos egyéb enzim működéséhez elengedhetetlen.
Kardiovaszkuláris betegségek, atheroszklerózis, endometriózis hölgyekben ill. a daganatos megbetegedések nagymértékű oxidatív sterssznek teszik ki a szervezetet, szöveteket. A szövetekben kialakuló nagymértékű szabadgyök képződést elsősorban a szervezetben jelen lévő antioxidáns rendszerek kezdik eliminálni. Mind a sejtekben (katalázok, glutátion-reduktáz, szuperoxid diszmutáz stb..), sejtmembránokban (E-vitamin,  – karotin stb…), mind a szövetekben (C-vitamin, transzferrin, albumin, stb…) találhatunk antioxidánsokat. A számos betegség kockázati tényezőinek csökkentőjeként írták le a C-vitamin.
A vizsgálat során a mintában lévő aszkorbinsav ill. egyéb antioxidánsok a Fe3+ -t redukálják Fe2+-vé, mely kolorimetriás változást fog előidézni. A mérés specifikussá tételét a párhuzamosan alkalmazott askorbinsav oxidáz biztosítja, mely oxidálja a mintában lévő összes aszkorbinsavat, aminek segítségével meghatározható a tisztán aszkorbinsavhoz kötődő reakció.
Kapcsolódó web helyek:
Antioxidáns rendszerek (https://hu.wikipedia.org/wiki/Antioxid%C3%A1ns_rendszerek)
 
Irodalomba:
Vitamin C as an Antioxidant: Evaluation of Its Role in Disease Prevention (http://www.tandfonline.com/doi/abs/10.1080/07315724.2003.10719272)
Vitamin C and cardiovascular disease: a review. (PMID:1578086) (http://europepmc.org/abstract/med/1578086)
 
Relatív Telomer hossz mérés (előzetes egyeztetés és szerződéskötés után) (fejlesztés alatt...)
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Szolgáltatás színvonalával szembeni kifogással (reklamáció) a cég bármely elérhetőségén élhet. Adatvédelmi tájékoztató