LabMagister Diagnosztikai Labor    

ÁRVÁLTOZÁS     Kérem szíves tudomásulvételét, hogy áraink 2022.07.01.-től emelkednek.

Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat
Női meddőség Férfi meddőség COVID-19 Immunológia Egyéb Partnereink Áraink

Egyéb vizsgálatok

A Labmagister Labor számos, Magyarországon belül máshol nem elérhető vizsgálatokat is szolgáltat. Többek között D-vitamin kötőfehérje mérést, NAGALáz szint mérést, HIF-1a szint meghatározást stb…
Ezen kívül Urak számára egyéb urológiai/andrológiai vizsgálatokat is végzünk, melyek közvetett módon szintén a férfi meddőség okozói lehetnek.
NAGAlase szint mérés igény hiányában 2017.12.15.-étől határozatlan időre felfüggesztve
Egyéb andrológiai vizsgálatok
Egyéb vizsgálatok
A hypoxia inducible factor 1 alfa (HIF-1α) egy sejten belüli jelátviteli fehérje (transzkripciós faktor), amely oxigén hiányos (hipioxiás) állapotban olyan gének állapotát szabályozza (kapcsolja be, vagy ki), amelyek az oxigén hiányos állapothoz való alkalmazkodásban és/vagy az oxigén ellátottság javításában játszanak fontos szerepet. Ilyen alkalmazkodási folyamat például, amikor a HIF-1α az érellátottság növelésén keresztül javítja a szövet oxigenizáltságát. Ehhez újonnan felépített erek kellenek.
Oxigén hiányos állapotban a HIF-1α kapcsolódik a HIF-1α-hoz és a sejtmagban gének aktiválásán keresztül elindítják bizonyos fehérjék felépítését. Ilyen fehérje például az ér növekedési faktor (vascular endothelial growth factor-VEGF), melyek hatására a szervezet új ereket épít fel és ezzel javítja a szövet oxigénnel való ellátottságát. Mihelyt az új erek révén az oxigenizáltság megjavul, a HIF-1α mennyisége lecsökken és leáll az erek további képződése. Ez a negatív visszacsatolási folyamat akadályozza meg, hogy túl sok új ér képződjön.
Folyamatosan növekvő daganatok esetében az ér képződés nem áll le. Ez a beteg szempontjából káros, mert az érhálózat fejlődése segíti a daganat további növekedését. A daganatsejt részben a HIF-1α-án keresztül éri el úgy, hogy fokozódjon a daganat szövet érellátottsága. Mivel az érhálózat növekedése nem tudja olyan gyorsan követni a tumor növekedését, mint ahogy a daganatsejtek szaporodnak, így szöveti oxigénhiányos állapot alakul ki. Az oxigén hiány megnöveli a HIF-1α szintet, amely új erek képződésén keresztül a daganat vérellátottságát tovább javítja. Ez segíti a daganat növekedését/burjánzását. Tehát a daganatok vérellátottságának a javulásáért részben a HIF-1α a felelős. Ezek alapján nem meglepő, hogy a rosszindulatú daganatok elleni szerek kutatása során az egyik cél a daganatokban az erek képződésének a gátlása, a vérellátottság és az oxigenizáltság csökkentése.
A HIF-1α szint mérése mintegy indikátora, az oxigenizáltság fokának. Magas mennyisége ösztönzi az új erek képződését, alacsony szintje arra utal, hogy a szövet oxigénnel való ellátottsága megfelelő.
 
A HIF-1α szint mérése: Jelenleg, a LabMagister Kft.-nél a HIF-1α mennyiséget a perifériás vénás vérből frissen elkülönített fehérvérsejtekben (periferal blood mononuclear cell-PBMC) határozzák meg. A mérés során az elkülönített PBMC sejteket szétroncsolják és feltárják. Így a fehérvérsejtekben levő HIF-1α fehérje a feltáró oldatba kerül, ahonnan annak mennyiségét „enzyme-linked immunosorbent assay” (ELISA) módszerrel mennyiségileg (kvantitatív módon) határozzák meg. Hasonló módon lehet eljárni daganatszövet vizsgálatakor is, amennyiben ilyen igény merül fel.

Kapcsolódó web helyek:
Relatív Telomer hossz mérés (előzetes egyeztetés és szerződéskötés után) (fejlesztés alatt...)
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Szolgáltatás színvonalával szembeni kifogással (reklamáció) a cég bármely elérhetőségén élhet. Adatvédelmi tájékoztató