LabMagister Diagnosztikai Labor    

ÁRVÁLTOZÁS     Kérem szíves tudomásulvételét, hogy áraink 2022.07.01.-től emelkednek.

Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat
Női meddőség Férfi meddőség COVID-19 Immunológia Egyéb Partnereink Áraink

Női meddőségi vizsgálatok

Bizonyos tudományos reprodukciós centrumok véleménye szerint a normál terhesség kialakulásához és fenntartásához az úgynevezett Th2-es immunválasz megléte szükséges. Viszont a Th1-es immunállapot inkább a terhesség ellen ható tényező. A Th1/Th2 immunállapot jellemzésére a Th1/Th2 arányszám használható. A LabMagisternél a Th1/Th2 arányszámot bizonyos gyulladásos anyagok mennyiségi meghatározása nyomán tudjuk számolni. Minél kisebb ez az arányszám, annál inkább Th2 orientáltságú a vizsgált személy immunállapota.
 
A Th1/Th2 immun-orientáltság meghatározásához az egyes limfociták (fehérvérsejt fajta) által termelt specifikus gyulladásos fehérjék mennyiségét és egymáshoz viszonyított arányát határozzák meg. A Th1 típusú immunsejtek zömében IFNg át,TNFa-t és IL-2 őt, míg a Th2-es immunsejtek főleg IL-4, IL-5, IL-6, IL-10, IL-13 termelnek.
 
A vizsgálat gyakorlati megvalósításához szakszerűen vett, alvadásgátolt perifériás vénás vér szükséges, melyből a LabMagister Kft. laborjaiban kipreparálják a mononukleáris sejteket, az úgynevezett PBMC frakciót. Ez a vérben a fehérvérsejtek egy csoportja, amely tartalmazza a limfocitákat, NK sejteket és a monocitákat is). A PBMC sejtekhez olyan anyagot adnak, amely arra serkenti őket, hogy a rájuk jellemző gyulladásos anyagokat termeljenek. A gyulladásos anyagok kijutnak a sejtekből a sejtkultúra oldatába, ahonnan a mennyiségük számszerűen meghatározható. A LabMagister Kft.-nél a Th1-es immunállapot jellemzésére az IFNg szintet, míg a Th2 állpotra az IL-4 szintet használják. Tehát Th1/Th2 arány jellemzésére az IFNg/IL-4 arányt adják meg. A LabMagister Kft. referencia tartománnyal rendelkezik mind az IFNg, mind pedig az IL-4 szinteket illetően. Abszolút értékek nem léteznek arra vonatkozóan, hogy mely arány az, amely kedvezőtlen. Viszont kedvezőtlen arány gyanúja esetén a kezelések megkezdése előtt és azt követően elvégzett mérések eredményeként láthatóvá válik, hogy a kezelés elmozdította-e az arányt a kedvező irányba.
Immunstátusz meghatározása endometriumból (fejlesztés alatt...)
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Szolgáltatás színvonalával szembeni kifogással (reklamáció) a cég bármely elérhetőségén élhet. Adatvédelmi tájékoztató