LabMagister Diagnosztikai Labor    
Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat
Női meddőség Férfi meddőség COVID-19 Immunológia Egyéb Partnereink Áraink

Női meddőségi vizsgálatok

A teljes nemi érettség kifejlődését követően a teherbeesés esélye 27 éves kor után elkezd csökkenni, majd 35 éves kor fölött rohamosan tovább romlik. Ez a korfüggő csökkenés kifejezhető a petefészek kapacitással, mely egy átlagos, 30 éves nőnél 12%. Viszont a negyvenedik életévnél ez már csak 3%. A petefészek kapacitás, melyet az Anti-Müllerian hormonal (AMH) tudunk ellenőrizni, a kor előrehaladtával erős csökkenést mutat.
Látható, hogy 35 év felett a terméketlenség legfőbb okának a korosodás okozta normális, fiziológiás és hormonális változások tekinthetők.
Egy, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) által készített, tanulmány szerint a 30 éves korú nők között a meddők arány 7-12%, a 35 éveseknél ez a szám 13-22%-ra növekszik, míg a 40 éves korban a meddő nők aránya már 24-46%-ra tehető.
Tudva a teherbeesés esélyének szoros életkor függését, családtervezés alkalmával érdemes kikérni egy szakorvos véleményét. Különösen akkor forduljunk szakorvoshoz, ha 35 éves kor alatt egy, a fölött másfél év védekezés nélküli nemi együttlét sem vezetett terhességhez. Amennyiben a meddőségi kivizsgálás a hölgy oldaláról olyan elváltozást mutat ki, amely eleve lehetetlenné teszi a természetes úton való megtermékenyülést, de amúgy a hölgynek van még peteérése, a szakorvosok asszisztált reprodukciós beavatkozást javasolnak. Ezen beavatkozások arra feljogosított intézményben (meddőségi centrumok) zajlanak.
Immunstátusz meghatározása endometriumból (fejlesztés alatt...)
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Szolgáltatás színvonalával szembeni kifogással (reklamáció) a cég bármely elérhetőségén élhet. Adatvédelmi tájékoztató