LabMagister Diagnosztikai Labor    

ÁRVÁLTOZÁS     Kérem szíves tudomásulvételét, hogy áraink 2022.07.01.-től emelkednek.

Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat
Női meddőség Férfi meddőség COVID-19 Immunológia Egyéb Partnereink Áraink

Férfi meddőségi vizsgálatok

A férfi meddőség (csökkent nemzőképesség) okainak kivizsgálása
A megtermékenyítéshez nem elég, hogy a spermium jól mozgó legyen és jó DNS állománnyal rendelkezzen. Szükséges, hogy a spermium képes legyen a petesejtet körülvevő burkokon (cumulus sejt regió) átjutni, és egyesülni vele. A spermiumok ezen képességét két funkcionális teszttel mérhetjük le:
Hialuron kötödő képesség (HBA test) vizsgálat
Mind a két teszt a spermiumok más-más funkcionális válaszát vizsgálja.
A HBA teszt megmondja, hogy a spermium képes-e kötődni a petesejtet körülvevő hialuron tartalmú burokhoz, és képes-e abba belefúródni és eljutni a petesejt felszínéig. Az akroszóma reakció megmondja, hogy a spermium feji végében lévő akroszóma képes-e összeolvadni a spermium sejtmembránjával, ami előfeltétele a petesejt és a hímivarsejt egyesülésének. Az említett két funkcionális vizsgálat egymást kiegészíti, de nem helyettesíti.
Fiziológiás akroszóma reakcióról akkor beszélünk, amikor a spermium fej elülső részét borító sejtmembrán egybeolvad a petesejt külső sejtmembránjával. Az akroszóma reakció biztosítja, hogy a spermiumban levő örökítő anyag a petesejtbe kerüljön és létrejöjjön a megtermékenyítés. Fiziológiás körülmények között az akroszóma reakciónak akkor kell bekövetkeznie, amikor a spermium áthalad a petesejtet körülvevő burkon, az úgynevezett zona pellucidán. Mind a korai (távol a petesejttől), mind az aktiválás hatására sem jelentkező, vagy csökkent akroszóma reakciót mutató ondó minta a termékenyülés elmaradásához vezet.
Férfi meddőségi vizsgálatok a Labmagister Kft.-nél
Egyéb andrológiai vizsgálatok

Andrológiai referencia intézmény

Dunapart Medical Magánrendelő
    cím: 1052 Budapest, Petőfi tér 3-5.
    cím: II. em. 4.
    telefon: 30-990 9332
    email cím: info@dunapartmedical.hu
    kapcsolattartó: Árvai Beáta
A DMM saját szolgáltatási árakkal dolgozik, melyek eltérhetnek a LabMagister Kft. honlapján feltűntetett szolgáltatási áraktól.
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Szolgáltatás színvonalával szembeni kifogással (reklamáció) a cég bármely elérhetőségén élhet. Adatvédelmi tájékoztató