LabMagister Diagnosztikai Labor    

ÁRVÁLTOZÁS     Kérem szíves tudomásulvételét, hogy áraink 2022.07.01.-től emelkednek.

Vizsgálati
módszerek
Időpontfoglalás Betegeknek Orvosoknak Minőségbiztosítás Vélemények Kapcsolat
Női meddőség Férfi meddőség COVID-19 Immunológia Egyéb Partnereink Áraink

Férfi meddőségi vizsgálatok

A férfi meddőség (csökkent nemzőképesség) okainak kivizsgálása
Férfi meddőségi vizsgálatok a Labmagister Kft.-nél
A férfiak kb. 8%-a ellenanyagot termel saját spermiumai ellen. A termelt ellenanyagokat “spermium ellenes antitesteknek” (angolul antisperm antibodies ) hívják. Ebben az autoimmun betegségben szenvedő betegek immunrendszere idegenként ismeri fel a saját spermiumokat és olyan immunglobulin molekulákat termel ellenük, melyek a spermiumok pusztulásához vezetnek (citotoxikusak). A klinikailag/patológiailag jelentős spermium ellenes immunoglobulinok az IgA és az IgG osztályokba tartoznak. Azok a páciensek, akik vagy IgA, vagy együttesen IgA és IgG antitesteket hordoznak, általában nem képesek partnerüket természetes módon termékenyíteni. Mivel a spermium ellenes antitesteket a járulékos ivarmirigyek termelik, ezért az ondó folyadékban és a spermiumok felületén találhatók. A vérplazmában hiányoznak, tehát kizárólag ondó minta analízise révén mutathatók ki.
 
A spermiumokhoz kötött spermium ellenes antitestek kimutatására leginkább a MAR (Mixed Antiglobulin Reaction) tesztet használják. A spermiumok szuszpenzióját olyan mikro méretű gumi (latex) gyöngyökkel keverik össze, melyek felszínéhez IgG és/vagy IgA ellenes antitesteket kapcsolnak. Ha a spermiumok tartalmaznak spermium ellenes immunoglobulinokat, akkor a gyöngyök kapcsolódnak a spermiumokhoz és kisebb-nagyobb spermium/gyöngy agglomerátumokat hoznak létre.
 
Ha a spermiumok 10-39 %-a kapcsolódik a gyöngyökhöz, felmerül a gyanu, hogy a termékenyítő képesség hiányáért a spermium ellenes antitestek jelenléte a felelős. Ha a spermiumok több, mint 40%-a kapcsolódik a gyöngyökhöz, akkor a termékenyítő képesség hiánya igen nagy valószínűséggel erre az okra vezethető vissza.
 
Megjegyzés: A teszt csak akkor végezhető el, ha a minta tartalmaz mozgó spermiumokat. A nagyon alacsony spermium-koncentrációjú vagy alacsony motilitású minták esetében „ál” negatív eredményt kaphatunk!
 
Egyéb andrológiai vizsgálatok

Andrológiai referencia intézmény

Dunapart Medical Magánrendelő
    cím: 1052 Budapest, Petőfi tér 3-5.
    cím: II. em. 4.
    telefon: 30-990 9332
    email cím: info@dunapartmedical.hu
    kapcsolattartó: Árvai Beáta
A DMM saját szolgáltatási árakkal dolgozik, melyek eltérhetnek a LabMagister Kft. honlapján feltűntetett szolgáltatási áraktól.
A LabMagister Diagnosztikai Laborban (egyedi azonosító 509160; működési engedély szám BP-14/NEO/27667-3/2020), vérvétel hétfőnként 8.00-10.00 óra, szerdánként 15.00-17.00 óra között van, előzetes időfoglalás (tel.:06-1-8909099) után. Szintén előzetes egyeztetés után, ondó analízisre mintát a LabMagister magánszemélyektől is átvesz. A LabMagister Kft. 1163 Budapest, Veres Péter út 6. szám alatti laborjában, előzetes egyeztetés és időpont foglalás után lehetőség van a helyszínen is mintát adni. Az ondóvizsgálattal kapcsolatos részleteket megtalálja a honlapunkon "Betegeknek" feliratra kattintva, vagy érdeklődjön az info@labmagister.com e-mail címen. A vizsgálati eredményekről a LabMagister munkatársaival nem, kizárólag a kezelőorvosával konzultálhat. Szolgáltatás színvonalával szembeni kifogással (reklamáció) a cég bármely elérhetőségén élhet. Adatvédelmi tájékoztató